Witlof met rauwe ham uit de oven

Datum van publicatie: 09.12.2018

Twee plakken ham per 'flapje'. Wat een heerlijk en tevens makelijk recept. Witlof eerst 15 minuten koken ham eromheen rollen, in braadslede doen, kaas er over leggen, of strooien, dan paneermeel en klontje boter, in voorverwarmde oven van graden ongeveer nog 20 minuten op graden.

Snijd grote stronken witlof in kwarten en de gewone stronken doormidden. Het ging niet mijn mond in. Klik hier voor uitleg over het inschakelen van JavaScript in uw browser. Bij de W hoort witlof, voor mij als witloffanaat kon dat niet anders. Al roerend kaas laten smelten.

Boter heb je niet eens nodig, dan krijg je er een krokante korst op, en als je geen plak kaas per stronk gebruikt. Aad Witlof met rauwe ham uit de oven stoof de witlof in boter met een gekneusd knoflookteentje en een stukje foelie en ik strooi voordat het de oven in gaat er paneermeel over en daarop een paar klontjes boter, maar over het geheel wat geraspte kaas dan is dat nog meer en smakelijk genoeg en stukken minder vet. Corien Om het minder machtig te maken door de ham en kaas doe ik er ook altijd aardappelpuree of aardappelplakjes onder en boven op de witlof met ham en kaas nog plakjes tomaat, witlof met rauwe ham uit de oven.

Zoooo simpel en zooo lekker. Bijna op dezelfde manier gemaakt, en als je geen plak kaas per stronk gebruikt! Corien Om het minder machtig te maken door de ham en kaas doe ik er ook altijd aardappelpuree of aardappelplakjes onder en boven op de witlof met ham en kaas nog plakjes tomaat.

Het zijn juist die contrasterende smaken die goed te combineren zijn met witlof. Zelf pindasaus maken zonder pakje. Geplaatst op Belgisch Bijgerecht.
  • Footer Volg Betty ook op Instagram. En dat had ik als kind dus echt nooit kunnen bedenken.
  • Ik maakte het vandaag en was ook weer lekker.

Nav Social Menu

Dit kan ook heel goed als hoofdgerecht met lekker donker brood erbij. De eieren klop ik op met zout en peper en giet ik als laatste over het mengsel. Wij gaan weer smullen! Of bij een barbecue. Wat plakken belegen kaas.

Dat maakt het ook wat frisser, witlof met rauwe ham uit de oven. Eigen recept Witlof in rauwe ham met een romige saus haar winkel amsterdamse poort geitenkaas Een lekkere ovenschotel met een sausje waarin geraspte Hollandse geitenkaas is verwerkt. Eigen recept Witlof in rauwe ham met een romige saus met geitenkaas Een lekkere ovenschotel met een sausje waarin geraspte Hollandse geitenkaas is verwerkt.

Eigen recept Witlof in rauwe ham met een romige saus met geitenkaas Een lekkere ovenschotel met een sausje waarin geraspte Hollandse geitenkaas is verwerkt.

Lees Interacties

Nog iets kaas daarover, dan in de oven et voilà Die laatste twee ingrediënten die vond ik wel lekker en probeerde ik dan ook voornamelijk op mijn bord te krijgen. Mijn moeder dacht daar duidelijk anders over want ze maakte regelmatig in mijn herinnering salades met deze groente er rauw in verwerkt.

Eigen recept rauwe witlof salade met mediterraanse aardappelblokjes Een heerlijk makkelijk en snel recept, voor elke gelegenheid. Eigen recept rauwe witlof salade met mediterraanse aardappelblokjes Een witlof met rauwe ham uit de oven makkelijk en snel recept, en dat vind ik super leuk om te zien.

Eigen recept rauwe witlof salade met mediterraanse aardappelblokjes Een heerlijk makkelijk en snel recept, voor elke gelegenheid. Zo zet je in niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Dan 20 minuten in de oven op graden om te verwarmen en te gratineren.

Zo zet je in niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Wij aten dat met een restje gorgonzola en geitenkaas.

Goed alternatief voor witloftaarten. Ik snap dat veel mensen hier niet zo dol op zijn, maar snijd gerust een stukje van de onderkant af, en hol de kern uit met een aardappelschilmesje. In plaats van stamppot rauwe andijvie nu eens stamppot rauwe witlof. Strooi dat over de witlof struikjes en spreid er enkele klontjes boter over uit.

Deze schotel is voor 4 personen, , 1 kilo witlof, genoeg aardappelen om aardappelpuree te maken, een halve gekookte worst, 2 uien, 1 bakje champignons, kruiden naar smaak, peper, zout, nootmuskaat, boter, witte sausbinder met bv.

Geplaatst op Zwitsers. Geplaatst op Nederlands. Serveer de witlof uit de oven met ham, kaas en ei direct. Te treurig voor woorden. Lidy Wat nog lekkerder is aardappelpuree maken en er een flinke lepel mosterd door scheppen. De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender Witlof met rauwe ham uit de oven dit steeds tot de melk op is en je een mooie gladde saus hebt.

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender Herhaal dit steeds tot de melk op is en je een mooie gladde saus hebt. Twee plakken ham per 'flapje'.

Tegenwoordig worden deze op water gekweekt en is er eigenlijk geen sprake van een bittere kern zoals we die vroeger kenden. Zet de schaal in de oven op graden 25 minuten. Lindsey Met een lekkere kaassaus is het inderdaad nog beter. Witlof in de lengte doorsnijden.

Je kunt ook variren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. Je kunt ook variren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

Je kunt ook variren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
14.12.2018 20:05 Bernadine:
Dus niet te droog. Prep 20 mins Cook 25 mins Total 45 mins.