Wanneer mag je vissen zonder vispas

Datum van publicatie: 04.12.2018

Die visrechthebbende is vaak een hengelsportvereniging die het visrecht huurt van de eigenaar van de grond onder het water particulier, gemeente, overheid etc.

Is zo'n actieve vereniging niet ook bij jullie? Elk hoofdstuk begint met enkele bijzondere voorwaarden die gelden voor de wateren binnen die federatie.

Artikel 23, lid 5 van de Visserijwet bepaalt dat de gegevens die op een toestemming voor het vissen met hengel s of peur moeten staan, niet meer op papier hoeven te staan, maar ook digitaal mogen zijn, op voorwaarde dat de betreffende gegevens door de visrechthebbende digitaal beschikbaar zijn gesteld en op eerste vordering van een opsporingsambtenaar kunnen worden getoond.

Aan die partij en moet je toestemming vergunning vragen. Van wanneer tot wanneer loopt zo'n vispas eigenlijk? Andy Beste, wij gaan een weekje naar Nederland en willen op het Grevelingenmeer gaan vissen haring en zeebaars. Die zoon van mij wordt ook helemaal relaxed van dat gedoe aan de waterkant, ideaal!

Tja, voor het vissen op karper heb wanneer mag je vissen zonder vispas geen andere vergunning nodig dan de vispas tenzij je wilt gaan nachtvissen natuurlijk! Tja, voor het vissen op karper heb je geen andere vergunning nodig dan de vispas tenzij je wilt gaan nachtvissen natuurlijk.

Toen kon je nog heel leuk Alvers vangen met tientallen. Of als hij op snoek wil gaan vissen dan kan dat ook niet. Of als hij op snoek wil gaan vissen dan kan dat ook niet.

Andere boetes

Gaat hetzelfde gebeuren met de Voorns? Zoals ieder jaar zijn ook dit jaar de boetes weer veranderd. Ik wil gewoon zoals vroeger, met een simpel hengeltje gaan vissen op voorntjes, dus niks speciaals..

Een visrechthebbende kan echter besluiten om op bepaalde wateren het vissen met meer dan twee hengels toe te staan en hiervoor een aanvullende toestemming uit te geven. In een uitspraak van de Hoge Raad van 28 juni Rechtspraak van de week , nr. Jorden Goededag ik wil mijn vrouw en 2 kinderen meenemen niet om te vissen maar gewoon meekijken.

Zeevispas Als je gaat zeevissen heb je geen vergunning nodig.

  • Net toen ik begon te denken dat we d'r misschien maar 's lid moesten laten worden. Kan ik met de gewone vispas van ook op de maas vissen of moet ik daar een speciale vispas voor aanvragen ik heb een vispas van sint petrus.
  • Je bent dan wel weer beperkt tot de aangewezen aassoorten:

Net toen ik begon te denken dat we d'r misschien maar 's lid moesten laten worden. Wateren waar de visser een VISpas moet hebben van n specifieke vereniging zijn ook afgedrukt op een blauwe achtergrond en hebben daarnaast ook een blauw kader. Ga voor een aantal weken met de camper er op uit. Vanaf wanneer mag je vissen zonder vispas januari is de VISplanner - in combinatie met de papieren  Kleine VISpas - ook wettelijk geldig als toestemming om in de wateren die in de Kleine Lijst van Viswateren staan te mogen vissen.

Wateren waar de visser een VISpas moet hebben van n specifieke vereniging zijn ook afgedrukt op een blauwe achtergrond en hebben daarnaast ook een blauw kader.

Wateren waar de visser een VISpas moet hebben van n specifieke vereniging zijn ook afgedrukt op een blauwe achtergrond en hebben daarnaast ook een blauw kader! Ok, wanneer mag je vissen zonder vispas, ik begrijp het.

Waar mag ik vissen?

Hier ter plaatse is een vrij actieve visvereniging die ook 'eigen water' gegund heeft gekregen. Gemeentes, particuliere grondeigenaren of beroepsvissers kunnen zich niet aansluiten bij Sportvisserij Nederland en geven dus ook niet de VISpas uit.

Deze verenigingen verstrekken aan hun leden niet de VISpas maar hun eigen schriftelijke toestemmingen die alleen geldt voor het eigen verenigingswater.

Als je met een derde hengel wilt vissen is dat op bepaalde wateren ook toegestaan. Als de visser dit niet kan is hij in overtreding en hiervoor kan een boete worden gegeven. Maar weet dus niet zeker of mijn vader en ik een vispas nodig hebben mijn moeder gaat niet wanneer mag je vissen zonder vispas. Verhaal van Miriam staat dus nog helemaal los van de nationale vispas. Maar weet dus niet zeker of mijn vader en ik een vispas nodig hebben mijn moeder gaat scotch and soda overhemd sale vissen.

Vis boetes

Hebben wij dan allebei een vispas nodig of is 1 dan goed? Waarom niet gewoon een jaar geldig vanaf de aanschafdatum. Ook daar staat niets over een startdatum van de visvergunning trouwens maar wel leuk voor beginnende vissers.

En hij kan dus maar vissen tot 31 december begrijp ik van Guinevere, volgend jaar zal hij toch echt een eigen pas moeten hebben. Kees De havens van Rotterdam let op, niet allemaal.

Als ik in de sloot achter mijn huis wil vissen, die is iets goedkoper dan de normale vispas! De wateren waar met de Kleine VISpas mag worden gevist en de voorwaarden staan hier.

De wateren waar met de Kleine VISpas mag worden gevist en de voorwaarden staan hier. Maakt het uit waar ik de Vispas bestel. Pffft, ondertussen weet ik er al een heleboel vanaf terwijl ik echt he-le-maal niets met vissen heb. Ja, ondertussen weet ik er al een heleboel vanaf terwijl ik niet meer ongesteld na zwangerschap he-le-maal niets met vissen heb, wanneer mag je vissen zonder vispas, is de wanneer mag je vissen zonder vispas van het water: Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden, ondertussen weet ik er al een heleboel vanaf terwijl ik echt he-le-maal niets met vissen heb.

Vissen in Nederland

Je mag dan met 1 hengel zonder vergunning vissen. Geplaatst in Algemeen Reacties Ik vind de vispas veels te duur.

Maar weet dus niet zeker of mijn vader en ik een vispas nodig hebben mijn moeder gaat niet vissen. Mag ik daar ook vissen met de vispas! Maar weet dus niet zeker of mijn vader en ik een vispas nodig hebben mijn moeder gaat niet vissen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
07.12.2018 00:47 Femmigje:
Het klopt ook wel wat je zegt, dat spreek ik ook helemaal niet tegen, maar het is niet volledig. Ik adviseer daarom gewoon een normale vispas, dit is niet veel duurder en biedt veel meer mogelijkheden.

10.12.2018 00:16 Mille:
Ik blijf de voorkeur geven aan een visstick.

10.12.2018 15:14 Medine:
Om in Nederland te mogen vissen moet je lid worden van een hengelsportvereniging.